Joda, jeg vet at jeg burde lete etter et eller annet godt bortgjemt husmorgen, å ikke aner jeg hvor det finnes. Nå skal jeg ha familien her i jula, ettersom mor døde i år.

I går skulle jeg prøve å lage sylterull, og det ble et sant helvete. Hadde fåt råd og funnet noe jeg trodde var lett oppskrift på det, sylterull av buklist. Jeg var liksom så smart at det kunne jeg bruke tynnribbe til. Kjøpte høne for og lage god kraft også, og for å ta i rullene.

Etter å ha brekt tre negler, skjært meg fire ganger, og skamskjært ribestykkene, så fikk jeg ut beina. Da var utfordringer å skjære den i tre tynne lag som skulle henge sammen. Bare tanken på det fikk meg til å ønske jeg ikke var meg lengere. Heldigvis kom eldstesønn hjem, han skjærte opp som best han kunne.

Så var det krydring, jeg trudde jeg huska det i hue, men det ble også feil. I hvertfall tok jeg i for lite gelatinpulver… Det er liksom en lur ting for at den skal henge sammen… Så rulla jeg, og skulle surre. Har noen av dere prøvd å surre en sylterull med ruta svor? Det er helt forbaska vanskelig, spør dere meg. Svoren tøyt til alle sider, jeg stappa innatt svine og hønsekjøtt på sidene, så skulle det legges i et klede og surres igjen. Grrrr!!! Deretter trekkes i 85 grader i 2 timer. Det ble noen store svære kladder!

Fikk lagt kladdene til press kl. 1 sist natt. Når jeg var på jobb i dag fikk jeg høre alt jeg hadde gjort feil.

Jeg burde ha hentet kjøtt-ellerhva det nå enn er- kladdene  fra kalde gangen hvor de ligger under press.

Jeg tør ennå ikke å se, og jeg som hadde tenkt å prøve og bake i år…..

Husmor, som liker og gjør slike ting, blir ALDRI jeg…..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende