Jeg er glad i sterk mat, og da hører ofte hvitløk med. Før spiste jeg det gjerne ofte, helt til en restaurantmiddag for ca 10 år siden hvor jeg ble uvel, kvalm og fikk kramper i ettertid. Den middagen var det mye hvitløk i, så jeg skjønte raskt sammenhengen.

Det siste året har jeg prøvd meg på litt hvitløk i maten igjen, både i sauser og gryter m.m. Dette har gått ganske så bra, til og med på siste Romaturen min spiste jeg mat med hvitløk i.

 

Så var jeg på bloggtreff og bestilte mat med hvitløk i på Aker brygge. Jeg kjente det var sterkt, men tenkte det gikk bra, men det ble sterkere og sterkere. Tanteprinsesse synes jeg spiste lite, for jeg orket ikke spise opp. Det gikk bra mange timer etterpå, men jeg våkna på natta med mavekramper som kom og gikk og de var så vonde at det var helt forferdelig!! Jeg traff de andre bloggovernatterne ved frokostbordet og fikk i meg litt salat og et egg. Håpet var jo at med litt mat skulle dette gå over, men det var bare et håp. På toget hjem hadde nok hvitløken  jeg spiste kvelden før begynt å virke igjen.  Kramper så vonde og jeg satt tvebøyd, og feber.  Da jeg vet at jeg har veldig sakte forbrenning så skjønte jeg fort at dette ville vare. Når jeg kom hjem, la jeg meg på sofaen helt utslått. Sovna, våkna av smerter hvert 5 min, svetta og frøs. Fant en liten brennevinskvett for å se om det kunne hjelpe, men orka bare en svelg. Det gjorde vondt med en gang det kom ned i maven. Prøvde å få i meg vann også, men det fikk jeg og smerter av. Slik har natta også vært. I dag drakk jeg et glass vann på jobben og kjente smerter men ikke så intense. Så nå har jeg spist to loffskiver og drikker vann, det går faktisk bra :)

Jeg må nok holde meg unna hvitløk heretter, samme hvor sundt det skal være……. Merkelig nok kan jeg spise chili og andre sterke ting, så dette kjønner jeg lite av.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende